pop-up telte til festival

Sådan finder du det rigtige Pop-Up telt til sommerens festivaler

Sommeren er ved at være på trapperne og det betyder for mange mennesker at de skal på festival. De fleste festivaler i Danmark, foregår ved at man camperer ved siden af festivalpladsen. Dette er for eksempel på de to største festivaler, Roskilde festival og smuk festival. Her skal man selv medbringe telt og campingudstyr – og her er favoritten klart et Pop Up telt. I dette indlæg vil vi forklare hvad et Pop up telt er, hvilke typer af festivalgængere der bør investere i teltet, hvordan det virker og til sidst sammenligne det med andre typer af telte.

Hvad er et Pop-Up telt?

Et Pop-up telt er af det engelske ord, pop og up, et telt der popper op af sig selv. På dansk, ville man beskrive det som et telt der slår sig op af sig selv. Modsat almindelige festivaltelte, er stængerne syet ind i selve teltet og man skal derved ikke selv stå og rode med irriterende stænger som skal forbindes med hinanden, før at teltet står op. Et Pop up telt tager derved langt mindre tid at slå op – og man sparer sig selv for mange irriterende øjeblikke på festivalen. Teltet kommer dog selvfølgelig altid med pløkker og snore, så det kan stå korrekt under slemme vindforhold. Derudover har det også de samme specifikationer som normale telte, med en teltdør, vinduer og diverse opbevaringsposer i siderne af teltet.

Hvem bør købe et Pop-Up telt og hvad skal man være opmærksom på?

At investere i et festivaltelt med pop up, er klart en fordel for de fleste festivalgæster. Særligt dem som ligger i kø til festivalen og skal slå deres telt op hurtigst muligt op, vil opleve at teltet er det bedste valg. Et telt med pop up, er ikke dyrere end andre typer af telte og derved er der ingen deciderede ulemper ved et pop up telt. Dog skal man være opmærksom på, hvilket af disse telte man køber. De fleste bliver produceret i to lag og er derved vandtætte. Der findes dog modeller som kun er i et lag, det vil sige at det blot består af en teltdug. Hvis teltet kun har et lag, er det ikke vandtæt og anbefales på det kraftigste ikke til festivaler. Især ikke ugelange festivaler som Roskilde festival. Samtidigt findes pop up telte kun i udvalgte størrelser. Hvis man ønsker et telt med flere forskellige rum til opbevaring og sovekabiner, bliver det svært at finde en sådan model med pop-up.

Bør man vælge et normalt telt til festivalen, eller et telt med Pop up?

Skal du bo alene, eller med op til 3 venner er Pop up teltet klart det foretrukne valg. Med det, slipper du for unødvendigt besvær og får et telt der både er nemt at slå op og folde sammen igen. Samtidigt er investeringen meget lav, da teltene starter fra blot trehundredekroner. Hvis man køber et af de lidt større telte, med plads til 3-4 personer, kan man med fordel dele udgiften – så svarer det til blot at skulle betale for prisen for et måltid mad på festivalen. Du bør imidlertid ikke vælge et Pop-up telt hvis i ønsker at bo mere end 4 personer i teltet. Her anbefaler vi dog at man deler sig op i to telte, i stedet for at bo i et stort.

Tilbage er der ikke andet at sige, end god festival.

Skriv en kommentar